Kako ubrzati Taskbar Thumbnail za Windows 7

Windows 7 donio je izuzetno važnu funkcionalnost nazvanu Taskbar Thumbnail Preview. Korisnicima računara sa ovom verzijom operativnog sistena omogućen je umanjeni prikaz ekrana koji je vidljiv prilikom pozicioniranja iznad jednog ili više „taskova“ na Windows Taskbaru.

windows 7 it bizKada je riječ o grupi taskova prikazuje se niz ekrana svih pokrenutih instanci aplikacija ili internih programa koje pokreće Windows. Iako u početku usporena animacija koja se u ovom procesu pojavljuje može izgledati simpatično, prije ili kasnije ćete nesumnjivo poželjeti da je uklonite ili ubrzate, posebno ukoliko često koristite veliki broj otvorenih dokumenata iz Office paketa.

Da biste ovo uradili potrebno je da pokrenete Registry Editor i potražite opcije prema sljedećim koracima: HCU – Software – Microsoft – Windows – CurrentVersion – Explorer –Advanced. Kada ovo pronađete kliknite desnim tasterom na Advanced kako biste dobili mogućnost da u opciji New zadate DWORD (32‑bit) value.

Zatim je potrebno da definišete novu vrednosti to Thumbnail Live Preview Hover Time, a potom desnim klikom na unijeto odaberete Modify, odaberete Decimal Base i zadate novu vrijednost u milisekundama.

U ovom slučaju moguće je unijeti vrijednost od, na primjer 200, a kako bi ona postala važeća, nakon što kliknete na OK iako vas program sam neće obavijestiti potrebno je da restartujete računar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s