Kako preuzeti video zapis sa YouTube servisa

Video servis YouTube nudi mogućnost gledanja video zapisa, ali ne i mogućnost njihovog čuvanja, međutim, i to je izvodljivo uz pomoć posebne aplikacije ili sajta koji omogućava da sačuvate bilo koji snimak.

orbit downloader it bizJedan od najjednostavnijih programa za prenos podataka sa interneta je Orbit Downloader. Ovaj program ne karakterišu neke naprednije opcije, ali za preuzimanje video fajlova sa interneta ima sve što je dovoljno, jer je specijalizovan za rad sa sajtovima novije generacije. Orbit Downloader ima podršku za protokole http, ftp, rtsp, mms i rtmp, a distribuira se kao freeware program, zbog čega ne postoje ograničenja u njegovom korišćenju.

Jedino na šta je potrebno obratiti pažnju je da prilikom instaliranja pogledate automatski čekirane opcije i isključite mogućnost izmjene početne stranice, kao i promjene podrazumijevanog brauzera u Internet Explorer koji, najvjerovatnije, ne koristite. Program je moguće preuzeti na stranici http://www.orbitdownloader.com, a aktuelna je verzija 4.1.1.18.

Ukoliko ne želite preuzimanje YouTube videa na ovaj način, postoji i mogućnost da to uradite putem web sajta keepvid.com koji zahtijeva da na računaru imate instaliranu Javu. Ukoliko je nemate na svom računaru, čim unesete link videa na sredini stranice će vam se prikazati Get Java link za preuzimanje ove aplikacije.

U zavisnosti od sigurnosnih postavki, računar vas, kada unesete link može upozoriti na sigurnosni rizik zbog neprepoznavanja izvora, međutim kada ovo prihvatite kliknite na Run i odaberite neki od ponuđenih formata – 3gp, flv, mp4 ili webm. Sajt keepvid.com nudi mogućnost i da YouTube video preuzmete kao mp3 fajl.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s